Pažitka
Název:

Chalupářské maso


Chalupářské maso


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní4 velké plátky
malé žampiony10 ks
cibule2 ks
červená kapie1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
vývar dle potřeby
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Pomalu dušené hovězí maso s omáčkou vonící po paprice a žampionech. Tyto tři suroviny zajistí omáčce její nezaměnitelnou chuť.
Vaření na chatě na starých kamínkách, chtěl i příhodný název...

Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené. Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka.

Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno