Ingredience: | |
hovězí zadní | 4 velké plátky |
malé žampiony | 10 ks |
cibule | 2 ks |
červená kapie | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kmín | dle chuti |
vývar | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
Pomalu dušené hovězí maso s omáčkou vonící po paprice a žampionech. Tyto tři suroviny zajistí omáčce její nezaměnitelnou chuť.
Vaření na chatě na starých kamínkách, chtěl i příhodný název...
Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor, aby se cibule nepřipálila. Čím déle jí budete restovat, tím lépe se rozvaří a dodá omáčce hustotu a barvu, takže je dobré, si dát na čas. Přidejte maso a opečte ho z obou stran, aby se zatáhlo. Přidejte kapii, žampiony a podlijte maso, aby bylo celé ponořené. Pozvolna duste zhruba dvě hodiny na mírném ohni, do měkka.
Servírujte s rýží, chlebem nebo salátem.
Podrobné info: