Pažitka
Název:

Cheesecake


Cheesecake


Ingredience:
Těsto:
máslové sušenky250 g
máslo125 g
Krém:
neochucený krémový sýr Lučina300 g
sýr Gervais300 g
moučkový cukr250 g
vanilkový cukr1 balíček
zakysaná smetana250 g
maliny dle potřeby
mandlové lupínky dle potřeby
Postup přípravy:

I když moc nepeču, protože sladké u nás, co už s námi nebydlí dcera "nejede", občas něco vytvoří, třeba pro návštěvu ke kávě.

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.

Krém:
Smícháme Lučinu s Gervais a šlehačem ušleháme dohladka. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a opět vše vyšleháme. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát. Potom ho posypeme malinami a necháme alespoň 1 hodinu v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno