Pažitka
Název:

Chilli con carne


Chilli con carne


Ingredience:
Ingredience:
mleté zadní hovězí maso450 g
cibule1 ks
česnek5 stroužků
olivový olej2 lžíce
mleté chilli1 lžíce
drcená rajčata1 plechovka
rajský protlak2 lžíce
římský kmín2 lžičky
třtinový cukr2 lžičky
čerstvá červená paprika1 ks
mletá sladká paprika2 lžičky
červené fazole ve slaném nálevu1 plechovka
sůl špetka
pepř špetka
hořká čokoláda2 čtverečky
Postup přípravy:

Přidat kousek hořké čokolády? Proč ne, zkoušíme nové chutě, tak pojďte do toho se mnou.

Na rozpálený olej vhodíme najemno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájený česnek a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku kmín, papriku mletou, chilli a necháme rozvonět. Přidáme maso a zprudka cca 10 minut za intenzívního míchání restujeme. Vyklopíme do pánve rajčata z plechovky i se šťávou, přidáme cukr, dosolíme a opepříme, provaříme na mírném plameni cca 10 minut. Pak přidáme scezené fazole. Prohřejeme a na závěr přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno