Pažitka
Název:

Chilli krevety s citronovou trávou a zázvorem


Chilli krevety s citronovou trávou a zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
předvařené krevety gambas4 ks
extra panenský olivový olej1 lžíce
sušená chilli paprička špetka
sušená mletá citronová tráva špetka
sušený mletý zázvor špetka
mořská sůl špetka
česnek dle chuti
Postup přípravy:

Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. 

Miluji ryby a všechny možné mořské potvory. U krevet mi sice vadí jejich vyloupávání a vytahování střívka, ale stejně si je jednou za čas musím prostě dát! Toto jídlo může sloužit jako předkrm, ale i hlavní chod, pokud si koupíte krevet více. Příprava je velmi jednoduchá, takže teď jen začněte přemýšlet, kde koupíte celé krevety. Já si koupila předvařené gambas krevety v Oceanu48.

Krevety zbavte hlavy a vyloupejte je. Poté je očistěte od střívka. Střívko se nachází na "hřbetní" straně krevet. Stačí si hřbet jen trochu naříznout po celé délce a vyndat takovou tmavě hnědou až černou "nitku" a důkladně je propláchněte, abyste měli jistotu, že v krevetce nic nezůstalo. Na pánvi si rozehřejte olivový olej. Až bude zahřátý, ztlumte trochu plamen a do pánve vložte rozmáčklý stroužek česneku a krevety. Krevety opékejte cca 3 - 5 minut. Mezitím je osolte, přidejte špetku chilli, citrónové trávy a zázvoru. Pořádně promíchejte a můžete ihned podávat. Hotové krevety můžete ozdobit plátkem citrónu a větvičkou rozmarýnu. Podávejte s opečenou bagetkou s bylinkovým máslem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno