Ingredience: | |
chilli papričky (nejlépe červené) | 300 g |
sůl | 30 g |
olej | 300 ml |
Ty nejjednodušší věci jsou nejlepší. Vyráběla jsem už několik chilli past a omáček. Nakonec se mi nejvíc osvědčila ta úplně nejjednodušší. Je perfektní při dochucování guláše, na nakládaný hermelín, do číny, na hummus... Jenom musíte při dochucování jídla počítat s tím, že je pasta slaná a tak celkově míň osolit a nakonec to dotáhnout až pastou.
Chilli papričky umyjte a odřezejte jim zelené vršky. Společně se solí je vložte do mixéru a přilijte polovinu oleje. Začněte mixovat a postupně dolijte všechen olej.
Chilli pasta mi takhle ve skleničce v lednici vydržela rok, než se spotřebovala. Vždycky jsem nad chilli měla aspoň malou vrstvičku oleje. Ale taky jsem do chilli pasty vždycky strkala jenom čistou lžičku. Množství je přibližně na 3 skleničky jogurtové velikosti.
Podrobné info: