Pažitka
Název:

Chilli švestková omáčka


Chilli švestková omáčka


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované švestky1500 g
vinný ocet750 ml
sůl1 lžička
česnek4 stroužky
sušená chilli paprička4 ks
čerstvý zázvor kousek
krupicový cukr750 g
mletý hřebíček4 ks
mleté nové koření špetka
Postup přípravy:

Urodily se vám švestky? Máme tu skvělý tip, jak je efektivně a chutně zpracovat. Připravte z nich omáčku, která dodá tu správnou chuť například grilovanému masu.

Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min. Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
V této poloze necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Jana Šenkyříková

    zavřít okno