Pažitka
Název:

Chlazený čokoládový dezert s avokádem a kokosem


Chlazený čokoládový dezert s avokádem a kokosem


Ingredience:
Ingredience:
avokádo1 ks
kokosové mléko1 plechovka
kokosové lupínky / strouhaný kokos5 lžič
kakao10 lžic
javorový sirup10 lžic
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

A je tu další osvěžení, tentokrát sladké. Původně jsem myslela, že z tohoto dezertu udělám zmrzlinu, ale použité suroviny okamžitě zmrzly na kostku ledu, se kterou docela dlouho nebylo k hnutí. Ukázalo se však, že uchovávat tuto dobrotu v lednici je mnohem lepší- je ihned po ruce a k snědku. Nehledě na to, že domácí zmrzliny mám v mrazáku poměrně dost, takže toto byla velice příjemná změna. Přirovnala bych to k čokoládovému mousse (tj. dezert z čokoládové pěny). Kdo by chtěl ještě zdravější variantu, nechť vynechá javorový sirup. Mimochodem opět přicházím s tak lehkým a rychlým receptem, že to skoro nestojí za řeč.  Ale ta chuť pak ano, tak se na to pojďme podívat.

Nejprve rozmixujte avokádo s kakaem, kokosovým olejem a javorovým sirupem. Ve vedlejší nádobě pak šlehejte po dobu cca 5 minut kokosové mléko, tím docílíte, že zhoustne. Pak už jen zbývá kakaovou směs a kokosové lupínky vmíchat do kokosového mléka a máte hotovo. Můžete ozdobit lístky máty. Nechci se opakovat, ale já jsem Vám to říkala - je to extra snadný recept.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno