Pažitka
Název:

Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a cibulkou


Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a cibulkou


Ingredience:
cukr krupice2 lžíce
vařené nastrouhané brambory300 g
syrové brambory nastrouhané najemno300 g
polohrubá mouka200 g
sůl špetka
sádlo kousek
uzený špek100 g
větší cibule (nakrájená najemno)1 ks
kysané zelí1 balení (500 g)
cibule2 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Bramborové knedlíky a zelí - kdo by neměl rád tuto kombinaci.

Ze strouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s vařenými strouhanými bramborami. Ochutíme solí, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vaříme ve vařící osolené vodě cca 7 minut. Lehce omastíme rozpuštěným sádlem.

Špek orestujeme, přidáme najemno krájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na sádle zesklovatíme najemno krájenou cibulku. Přidáme zelí, ochutíme cukrem a solí a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno