Pažitka
Název:

Chřestové rizoto s kuřecím masem pro děti od 9 měsíců

dětská jídla


Chřestové rizoto s kuřecím masem pro děti od 9 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
rýže arborio100 g
kuřecí prsa200 g
zelený chřest60 g
malá šalotka1 ks
kuřecí vývarcca 1/2 l
tymián3 snítky
máslo2 oříšky
sůl dle chuti
parmezán (dětem od 1 roku) dle chuti
Postup přípravy:

Dvě novinky v mojí kuchyni - tou první je multifunkční hrnec, který mi na pokusy věnovala společnost Tefal. Takže začínám zodpovědně pokusovat! Tou druhou je nádherný svazek českého chřestu, který jsem si přivezla ze Slavností chřestu v Ivančicích. Díky obojímu jsme dnes měli k obědu tuto dobrotu. 

Multicooker nastavíme na funkci FRY, rozpustíme v něm oříšek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a kostičky kuřecího masa, které jsme předtím zlehka osolili. Této funkci stačí 5 - 10 minut. Závěrem smažení nasypeme do hrnce rýži, promícháme a krátce společně orestujeme. Poté hrnec zastavíme, přepneme na funkci RISOTTO PILAF, podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, umístíme nástavec na vaření v páře, na který položíme chřest, a necháme vařit do té doby, než hrnec oznámí vyvaření vody. Poté ještě využijeme funkci udržování v teple, abychom nechali rýži v hrnci dojít. Na závěr zjemníme oříškem másla, případně dosolíme dle chuti. Podáváme se strouhaným parmezánem. 

Pokud nejste šťastnými majiteli tohoto kuchyňského pomocníka, realizujte celý postup na sporáku v pánvi. Narozdíl od hrnce budete ale muset trošku více míchat a vaření hlídat, vývar/vodu doporučuju do risotta dolévat postupně - vždy nechat rýži vypít všechnu tekutinu a opět dolít.

A můj tip: Pokud nevaříte pro děti, podlévat můžete na střídačku taky bílým vínem. 

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno