Pažitka
Název:

Chutná hrášková polévka s mátou


Chutná hrášková polévka s mátou


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek1 pytlíček
brambory2 ks
cibule1 ks
řapíkatý celer3 špalíčky
petržel1 ks
mátacca 10 lístků
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
pečivo na krutony dle potřeby
zakysaná smetana, smetana nebo lučina dle chuti
Postup přípravy:

Tak to se zase jednou mamce něco moooc povedlo. Miluju tyhle rychlé akce do 30 minut, ala co dům dal. Vznikla z toho lahodná polévka, kterou si marod přišel přidat. U nás v podání s domácí lučinou a krutony.

V hrnci si na olivovém oleji osmahneme cibulku, po chvíli přidáme nakrájený a očištěný řapíkatý celer a petržel, podlijeme vodou a přidáme 2 nakrájené brambory, osolíme a necháme vařit do změknutí. Vody většinou dávám tak 1 prstový článek nad zeleninu. Až je zelenina měkká, přidám mražený hrášek a vařím dalších tak 5-8 minut. Pokud je potřeba, přidáme skleničku vody, vaříme už jen krátce, ať si hrášek zachová barvu. Odstavím a přidám mátu a mixnu tyčovým mixerem do úplného hladka. Polévka má krásnou sladkou chuť a voní peprmintem. Výborná kombinace. Podle chutí můžete přidat trošku smetany nebo zakysané. U nás jsme ji nechaly jak je a při servírování jsem dala doprostřed domácí lučinu a krutony.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno