Ingredience: | |
mražený hrášek | 1 pytlíček |
brambory | 2 ks |
cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 3 špalíčky |
petržel | 1 ks |
máta | cca 10 lístků |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
pečivo na krutony | dle potřeby |
zakysaná smetana, smetana nebo lučina | dle chuti |
Tak to se zase jednou mamce něco moooc povedlo. Miluju tyhle rychlé akce do 30 minut, ala co dům dal. Vznikla z toho lahodná polévka, kterou si marod přišel přidat. U nás v podání s domácí lučinou a krutony.
V hrnci si na olivovém oleji osmahneme cibulku, po chvíli přidáme nakrájený a očištěný řapíkatý celer a petržel, podlijeme vodou a přidáme 2 nakrájené brambory, osolíme a necháme vařit do změknutí. Vody většinou dávám tak 1 prstový článek nad zeleninu. Až je zelenina měkká, přidám mražený hrášek a vařím dalších tak 5-8 minut. Pokud je potřeba, přidáme skleničku vody, vaříme už jen krátce, ať si hrášek zachová barvu. Odstavím a přidám mátu a mixnu tyčovým mixerem do úplného hladka. Polévka má krásnou sladkou chuť a voní peprmintem. Výborná kombinace. Podle chutí můžete přidat trošku smetany nebo zakysané. U nás jsme ji nechaly jak je a při servírování jsem dala doprostřed domácí lučinu a krutony.
Podrobné info: