Pažitka
Název:

Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí


Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí


Ingredience:
Ingredience:
sušené spařené meruňky100 g
sekané mandle50 g
velké cibule nakrájené na proužky3 ks
vinný bílý ocet6 lžic
třtinový cukr4 - 5 lžic
nadrobno nasekaný česnek2 stroužky
mletý zázvor1 lžička
hořčičné semínko rozdrcené v hmoždíři2 lžičky
sůl špetka
skořice špetka
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Podáváme k čerstvým sýrům (Feta, kozí, hermelín...), grilovaným sýrům, steakům, uzeninám, apod.

Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě. Tu pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky.

Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova. Přidáme mandle, chvilku je opékáme, pak přisypeme cukr a po dvou minutách i všechny ostatní suroviny. Směs svaříme, až získá hustou konzistenci - asi 20 minut. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít lžičkou vody, která ale musí být na konci vaření zcela odpařená.

Horké chutney plníme do vyvařených suchých sklenic, které pevně zavřeme a otočíme víčkem nahoru. Necháme vychladnout a po týdnu můžeme konzumovat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno