Ingredience: | |
cibule | 1 kg |
řepkový olej | 3 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky |
tymián | 1/2 lžičky |
bobkový list | 2 ks |
zeleninový vývar | 1 l |
bílé víno | 2 dcl |
bílý pepř | dle chuti |
Naprosto zbožňuji cibulačku, nejraději jsem vždy měla tu pravou francouzskou. Časem jsme si ji doma zveganizovali a upravili a musím říct, že i když tato polévka je velmi levná a prostá co se týče náročnosti surovin, tak je natolik lahodná, že si ji zamilujete. Dnes jsem opět měla pocit, jako by ji manžel uvařil na másle a zjemnil smetanou. A přitom v ní ani máslo, ani smetanu nenajdete.
Základem úspěchu u této polévky je příprava cibule. V hrnci s dvojitým dnem rozpalte olej a přidejte do něj nakrájenou cibuli, sůl (my krájíme na kolečka) a za občasného míchání restujte zhruba 30 - 40 minut. Výsledkem bude sladká, průhledná cibulka, která bude nádherně opečená. K opečené cibulce přidejte koření a bylinky, podlijte vínem a vývarem a vařte zhruba 15 minut.
Následně jen dochuťte dle chuti a servírujte s krutony z kváskového chleba posypanými veganským sýrem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: