Pažitka
Název:

Cibulačka


Cibulačka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 kg
pohanková lámanka200 g
voda/vývar3 l
zakysaná smetana3 lžíce
hořčice3 lžíce
máslo/sádlo2 lžíce
křen2 lžíce
česnek5 menších stroužků
vejce1 ks
libeček hrstička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak jsem si říkala, že by to chtělo zase nějakou tu polévku. Cibulačku jsem už jednou dělala, ale tentokrát jsem ji chtěla ještě vylepšit a upravit tak, aby nejen parádně zasytila jako hlavní jídlo ale také, aby pěkně prohřála tělo v aktuálním mrazivém období.

Cibuli nasekáme na drobno a na sádle/másle ji necháme zesklovatět. 

K zesklovatělé cibuli prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme křen a přidáme pohankovou lámanku, kterou necháme zlehka osmahnout.

Přidáme hořčici, promícháme a přilijeme vodu/vývar.

Jakmile se polévka začne vařit, přisypeme libeček, sůl podle chuti a vaříme do měkka přibližně 10 - 15 minut. Když je cibule s lámankou měkká, projedeme polévku tyčovým mixérem, aby byla krémovější a jemnější. 

Následně do ní vyklepneme vajíčko a promícháme. 

Necháme ji ještě chvilku probublávat a na závěr zamícháme zakysanou smetanou.

Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno