Ingredience: | |
cibule | 400 g |
česnek | 3 stroužky |
celer | 1/3 ks |
olej | 3 lžíce |
vývar/voda | 1,5 l |
vejce | 1 ks |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
libeček | hrst |
himalájská sůl | dle chuti |
Dny před výplatou každého donutí kouknout do zásob a dojídat zbytky toho, co přinese lednice. Takové dny mám ale osobně nejradši, protože se díky ním dostanu k jídlům a kombinacím, které by mě jinak nenapadly nebo bych je jinak nezkusila. Tentokrát vznikla moje první cibulačka.
Ve větším hrnci si rozpálíme olej a přidáme nahrubo nasekanou cibuli, nastrouhaný celer a prolisovaný česnek. Dusíme za průběžného míchání na mírném ohni přibližně 15 minut, až nám vše začne hezky zlátnout. Následně přilijeme 1,5 litru horké vody/ vývaru a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme libeček a rozklepneme vejce. Povaříme ještě zhruba 10 minut. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a polévku projedeme tyčovým mixérem.
Podáváme s čerstvě upečeným chlebem nebo opečenými krutonky.
Dobrou chuť!