Ingredience | |
české Ghí | 1 lžíce |
sádlo | 1 lžíce |
střední cibule | 4 ks |
česnek | 1/2 palice |
mletý kmín | 1 špetka |
himalájská sůl | 1 špetka |
brambory | 3-4 ks |
voda | 1,5 l |
střední cuketa | 1 ks |
Milujeme polévky, polévka je základem, nedovedu si představit, že bychom ji jeden den vynechali. Už jsme točili stále dokola ty naše oblíbené květáková, brokolicová na xy způsobů a chtělo to změnu, vedle žampionové, kterou si kluci teď zamilovali je tato královnou číslo jedna. Manžel si o ni dnes vyloženě řekl a nedivím se je vážně výborná a přitom tak jednoduchá, máme hodně domácí cibule a brambor takže využíváme naplno zásoby na zimu.
Jdeme na super rychlou a chutnou polévku, na Ghí orestujeme dozlatova pokrájenou cibulku, následně přidáme očištěnou pokrájenou cuketu a brambory, zamícháme, zalijeme vodou, přidáme kmín a osolíme, přidáme prolisovaný česnek, část si jej necháme stranou asi 3 stroužky. Vaříme do změknutí zeleniny. Lehce rozmixujeme, záleží jaké máte doma šťoury, já musím kvůli malému více mixovat, cibuli neee. Nakonec přidáme lžíci sádla, po rozpuštění dochutíme ještě přidáním česneku, případně ještě dosolíme, podáváme s opečeným pečivem či cibulovými kroužky. Polévky nejradějí dělám na již zmiňovaném českém Ghí -čku.
Dobrou chuť!
Podrobné info: