Pažitka
Název:

Cibulové koláčky


Cibulové koláčky


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka400 g
máslo70 g
mléko150 ml
žloutek2 ks
sušené droždí (nebo 25 g čerstvého)1 ks
sůl1 lžička
cibule2 ks
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Tyhle kynuté koláčky mě naučila moje starší kolegyně v práci a u nás doma se za ty roky pekli už mnohokrát. Je to super příloha k zeleninovým a luštěninovým pokrmům. Dnes jsem je zvolila jako přílohu k cizrně na paprice.

Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na oleji. Těsto si nechávám zadělat pekárnu na chleba- program příprava těsta a při signálu pro přidání přísad přisypeme osmahlou cibulku. Pokud pekárnu nemáme, postupujeme takto: ve vlažném mléce- asi 1/4 si připravíme kvásek smícháním s droždím a trochou mouky, necháme nakynout. Do mouky přidáme sůl, žloutky, vlažné máslo, osmahlou cibulku a kvásek. Vytvoříme vláčné těsto, které necháme asi 1,5 hodiny nakynout na teplém místě. Z vykynutého těsta si vytvoříme cca 15 ks bochánků, které necháme ještě asi 30 minut nakynout na plechu vyloženým pečícím papírem s dostatečným odstupem. Potřeme olejem a pečeme při 170 stupních cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno