Pažitka
Název:

Cibulovo-meruňkové čatní


Cibulovo-meruňkové čatní


Ingredience:
Ingredience:
větší zralé vypeckované meruňky9 ks
středně velké cibule2 ks
špalíček čerstvého zázvoru3 cm
"Brusinková omáčka s chilli"4 lžíce
ocet1 lžíce
voda4 lžíce
máslo1 tenký plátek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Vyzkoušejte chutnou přílohu, která se hodí ke grilovanému nebo pečenému masu.

Jednu oloupanou, na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme převařit na 1 minutu do kastrůlku s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku, necháme okapat a použijeme až ke konci přípravy.
Druhou cibuli rovněž nakrájíme na tenké půlměsíčky, meruňky překrojíme na menší kousky a oloupaný zázvor nakrájíme na velice tenké nudličky.
Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme zesklovatět cibuli.
Zhruba po 3 minutách přidáme meruňky, zázvor, ocet s vodou a brusinkovou omáčku.
Vše promícháme a slabým varem vaříme za stálého promíchávání 10 minut.
Nakonec vmícháme spařenou cibuli a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra

    zavřít okno