Ingredience: | |
větší zralé vypeckované meruňky | 9 ks |
středně velké cibule | 2 ks |
špalíček čerstvého zázvoru | 3 cm |
"Brusinková omáčka s chilli" | 4 lžíce |
ocet | 1 lžíce |
voda | 4 lžíce |
máslo | 1 tenký plátek |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Vyzkoušejte chutnou přílohu, která se hodí ke grilovanému nebo pečenému masu.
Jednu oloupanou, na tenké půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme převařit na 1 minutu do kastrůlku s vařící vodou. Poté přelijeme do cedníku, necháme okapat a použijeme až ke konci přípravy.
Druhou cibuli rovněž nakrájíme na tenké půlměsíčky, meruňky překrojíme na menší kousky a oloupaný zázvor nakrájíme na velice tenké nudličky.
Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme zesklovatět cibuli.
Zhruba po 3 minutách přidáme meruňky, zázvor, ocet s vodou a brusinkovou omáčku.
Vše promícháme a slabým varem vaříme za stálého promíchávání 10 minut.
Nakonec vmícháme spařenou cibuli a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.