Pažitka
Název:

Cibulový koláč

vegetariánský recept


Cibulový koláč


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka Typ 630250 g
bílý jogurt150 g
máslo100 g
vejce1 ks
sůl špetka
Náplň:
zakysaná smetana400 g
Grana Padano150 g
vejce1 ks
sůl dle chuti
červená cibule3 ks
olej2 lžíce
Postup přípravy:

Ta vůně...ta chuť.... vědět to dřív už je tento koláč dávno naší stálicí. Cibulový koláč mě lákalo vyzkoušet už dlouho dobu. Dnes, když jsem přemýšlela co k večeři, mi zrak padl na červené cibule v lednici a bylo jasno.

Cibuli si rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zesklovatíme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.
Z mouky, másla, jogurtu, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Vyválíme plát a vložíme do koláčové formy (průměr 30 cm) vyložené pečícím papírem, tak aby okraje lehce přesahovali. Dno těsta propícháme vidličkou a zatížíme pečícím papírem a fazolemi. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Mezitím si připravíme náplň smícháním smetany s vajíčkem a nastrouhaným sýrem, dochutíme solí.
Na lehce předpečené těsto vlijeme náplň a navrstvíme osmahlou cibuli. Pečeme zhruba 25 minut dozlatova.
Koláč je výborný teplý i studený.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno