Ingredience: | |
špaldová mouka | 150 g |
vlažná voda | 90 ml |
sušené droždí | 5 g |
třtinový cukr | špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
červená cibule | 1 ks |
Sedlčanský krémový Modřenín | 100 g |
rozmarýn | pár snítek |
Není nad čerstvě upečenou domácí pizzu. A obměnou klasické pizzy je pizza chléb, se kterým se určitě většina z Vás už někdy setkala například v pizzerii nebo vinárně. Skvěle se hodí ke skleničce bílého vína nebo když máte chuť na nějakou slanou dobrůtku. Doporučuji pojídat ho ještě teplý, kdy se sýr rozpouští a Vy si tak můžete vychutnat všechny ingredience naplno.
Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme tenké plátky. Nakrájenou cibuli vhodíme na pánev s olivovým oleje a necháme cca 5 minut restovat. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rukou těsto rozprostřeme na placku. Na tu položíme orestovanou cibuli, rozdrobený modrý sýr a snítky rozmarýnu. Modrý sýr je sám o sobě dost slaný, takže už žádnou jinou sůl nepřidávám. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25 minut.
Podrobné info: