Pažitka
Název:

Cícerová polievka s tekvicou

vegetariánský recept


Cícerová polievka s tekvicou


Ingredience:
Ingredience:
cesnaku3 strúčiky
veľká cibuľa1 ks
kumínu1 lyžička
mletého koriandru1 lyžička
škorice1/2 lyžičky
kurkumy1/2 lyžičky
mletého čili1/2 lyžičky
sezamového alebo arašidového oleja150 lyžica
na malé kocky narezanej tekvice Hokaido so šupkou2 šálky
uvareného cíceru alebo 1 konzerva cíceru2 šálky
morská soľ štipka
čierne korenie štipka
vody1,5 šálku
Postup přípravy:

Pokud máte rádi cizrnu a dýni, pak neváhejte a vyzkoušejte tento recept!

Cibuľu a cesnak narežeme nadrobno. Kumín pomelieme v mlynčeku na korenie alebo rozdrvíme v mažiari. V plytkom hrnci zohrejeme olej, pridáme kumín, koriander, škoricu, kurkumu a čili a rýchlo opražíme (asi 10-15 sekúnd).

Pridáme cibuľu a cesnak a pomaly opekáme asi 5 minút. Pridáme tekvicu, prilejeme 1/2 šálky vody a osolíme. Zakryjeme a dusíme, kým nebude tekvica mäkká, okolo 10 minút. Potom pridáme cícer a ešte 1 šálku vody. Necháme zovrieť a ešte trochu osolíme. Varíme ďalších 10 minút. Okoreníme podľa chuti, posypeme petržlenovou vňaťou alebo čerstvým koriandrom a podávame.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno