Pažitka
Název:

Citronové brambory pečené s bylinkami


Citronové brambory pečené s bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
menší brambory8 ks
kurkuma špetka
drcený kmín dle chuti
jarní cibulka1 ks
bylinková sůl dle chuti
bylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) dle chuti
olivový olej a máslo dle potřeby
citrony2 ks
Postup přípravy:

Měli jsme chuť na pečené brambory, a proto, že v kuchyni ráda zkouším nové věci, zkusila jsem takovou malou vychytávku. Musím říct, že nám takto připravené brambory moc chutnaly.

Brambory očistíme kartáčkem a krátce předvaříme v osolené vodě s kurkumou a kmínem 

Přecedíme a vložíme do pečící nádoby, kterou jsme malinko pokapali olivovým olejem. 

Brambory posypeme bylinkovou solí, drceným kmínem, pokapeme šťávou ze dvou omytých citronů a zakápneme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby (můžeme i na program "gril"). Ke konci pečení vložíme k bramborům i plátky citronů a na zjemnění přidáme plátky másla. 

Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno