Ingredience: | |
špagety | 250 g |
chřest | 200 g |
máslo | 100 g |
citron (kůra a šťáva z něj) | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
himalájská růžová sůl | špetka |
ricotta | 2 velké vrchovaté lžíce |
Hurá! Konečně zase vykouklo sluníčko a je krásně teplo. To mě motivovalo k osvěžujícímu obědu, na který jsem měla už delší dobu spadeno, jen mě odrazovalo chladné počasí, při kterém by se měla jíst spíše zahřívací jídla.
Dáme si do hrnce vařit vodu na špagety. Mezitím si omyjeme chřest, zkontrolujeme dřevnaté konce, které potřebují odkrojit, a vložíme chřest do parního hrnce, který zapneme na 10 minut. Pokud se nám už začala vařit voda na špagety, vložíme je do ní a vaříme podle zvyku.
Volnou chvíli využijeme na přípravu citronu, který si omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Průběžně hlídáme špagety, aby se nám nepřichytily, a dáme si rozpustit do hrnce máslo. Do rozpuštěného másla přidáme kůru i šťávu z citronu, prolisujeme česnek a promícháme. Ztlumíme plamen na minimum a jdeme na právě dopařený chřest. Chřest nakrájíme na kousky podle chuti, já krájela cca 1-2 cm velké. Nakrájený chřest přidáme k máslu s citronem, jemně osolíme, trochu zvýšíme plamen a chvilku restujeme.
Přidáme špagety, ricottu a pořádně spolu vše promícháme, aby se chutě propojily.
Dobrou chuť!