Ingredience: | |
rýže | 2 hrnky |
olej | cca 0,5 dl |
žampiony nakrájené na čtvrtiny; pokud jsou větší tak osminy | 250 g |
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné - nakrájený na dorbné kostičky nebo na hrubo nastrouhaný | 200 g |
drobně pokrájený pórek | 3 hrsti |
střední cibule na drobno nakrájená | 1 ks |
smetana nebo sojová smetana ALPRO Cuisine | 200 ml |
houbové koření | 1 lžička |
citron | 1/4 ks |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | špetka |
mletý nebo drcený kmín | špetka |
Už jste chutnali houbového Šmakouna? Musím s čistým svědomím říct, že v rizotu byl vynikající a těším se, co vymyslím zase příště.
Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.
Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.
Za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezměkne. Pak k ní přidáme hotovou zeleninu se Šmakounem, pepř, sůl a houbové koření. Citron odblaníme a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme k rizotu, promícháme, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a ihned podáváme.
Podrobné info: