Pažitka
Název:

Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem

vaříme se šmakounem


Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
rýže2 hrnky
olejcca 0,5 dl
žampiony nakrájené na čtvrtiny; pokud jsou větší tak osminy250 g
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné - nakrájený na dorbné kostičky nebo na hrubo nastrouhaný200 g
drobně pokrájený pórek3 hrsti
střední cibule na drobno nakrájená1 ks
smetana nebo sojová smetana ALPRO Cuisine200 ml
houbové koření1 lžička
citron1/4 ks
sůl dle chuti
bílý pepř špetka
mletý nebo drcený kmín špetka
Postup přípravy:

Už jste chutnali houbového Šmakouna? Musím s čistým svědomím říct, že v rizotu byl vynikající a těším se, co vymyslím zase příště.

Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.

Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.

Za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezměkne. Pak k ní přidáme hotovou zeleninu se Šmakounem, pepř, sůl a houbové koření. Citron odblaníme a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme k rizotu, promícháme, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno