Ingredience: | |
Prosecco | 2 plné sklenice |
citron | 3 ks |
limetka | 3 ks |
voda | 500 ml |
cukr | 150 ml |
máta | pár lístků |
led | spousta |
Jelikož jsem doma měla celou flašku prosecca, tak mi z minulého koktejlu Mimosa ještě něco zbylo a rozhodla jsem se toho využít a připravit si pro vás další vynikající koktejl! Tentokrát jsem se zaměřila na mé oblíbené citróny a limetky. Chtěla jsem oproti minulému receptu připravit něco ještě více osvěžujícího a tak mě napadlo udělat ho zrozdrcených kostek ledu.
Výsledek je totiž naprosto geniální, připomíná něco na způsob granity. Záleží kolik ledu se rozhodnete do koktejlu dát. Buď ho je lehce ochladíte nebo si vytvoříte ledovou tříšť jak se patří.
V horké vodě rozpusťte cukr za stálého míchání a potom ho dejte stranou vychladit. Do mísy si připravte vymačkanou šťávu z citrónu a limetky, přidejte prosecco, vodu s cukrem a led. Všechno rozmixujte.
Můžete přidat nebo ubrat všechny ingredience dle chutě. Záleží na tom, pokud máte radši kyselejší nebo sladší chutě a jestli chcete mít spíše studenou šťávu nebo vyloženě ledovou tříšť. To je pak potřeba přidat co nejvíce ledu. Nakonec ozdobte sklenice lístky máty.
Podrobné info: