Pažitka
Název:

Cizrna s batáty a květákem ( pro děti od 2 let)

vegetariánský recept


Cizrna s batáty a květákem  ( pro děti od 2 let)


Ingredience:
Ingredience:
květák400 g
batáty400 g
vařená cizrna300 g
jarní cibulka4 ks
kokosové mléko1 plechovka
mletá paprika1 lžička
ghíčko / olej dle potřeby1 ks
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Když jsem tohle jednoduché a rychlovkové jídlo naservírovala manželovi, významně na mě pohlédl a řekl: “To je výborný, to musí na blog!” A když chlap pochválí cizrnu a květák, tak je jasný, že to prostě do světa musí, protože to se zas až tak často nestává. 

Květák oberte na malé růžičky a batát oloupejte a nakrájejte na malé kostky o velikosti zhruba půl centimetru. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V pánvi rozpalte ghíčko či olej a orestujte na něm cibulku. Po chvilce přidejte také batáty a květák, vše společně opečte dozlatova.

Poté přidejte uvařenou cizrnu, zalijte kokosovým mlékem a ochuťte solí a mletou červenou paprikou (může být i pálivá, pokud vaříte pro větší strávníky). Přiklopte poklicí, stáhněte teplotu a na mírném plameni nechte jemně probublávat, dokud nebude květák a batát tak akorát – na skus. Trvat by to mělo přibližně 10 – 15 minut, dle velikosti kousků.

Až bude jídlo hotové, krátce směs projeďte tyčovým mixérem – maximálně tak jednu třetinu. Tím omáčku přirozeně svým obsahem zahustíte, avšak dělat to nutně nemusíte.

Doporučuji podávat s kouskem pečiva, neboť luštěniny se velmi dobře kamarádí právě s obilovinami a dělají jídlo plnohodnotné z pohledu aminokyselin.




Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno