Pažitka
Název:

Cizrna v jogurtu


Cizrna v jogurtu


Ingredience:
Ingredience:
cizrna300 g
bílý jogurt1 l
sezamová pasta tahíni3 lžíce
česnek5 stroužků
arabská pita4 placky
hladkolistá petržel hrst
vavřín1 list
sladká paprika1 lžička
římský kmín1/4 lžičky
piniové oříšky1 lžíce
mandlové hranolky1 lžíce
olivový olej trochu
máslo kousek
Postup přípravy:

Jelikož je u nás stále ještě teplé a slunné počasí, nemám někdy na vaření ani pomyšlení. Sluníčko láká k lenošení na pobřeží, procházkám po pláži a relaxování při šplouchání vln. 

V takových chvílích se ráda nechám zlákat jednoduchostí některých arabských receptů. Cizrna v jogurtu je jedním z nich, navíc tři v jednom – vydatná snídaně, lehký oběd, rychlá večeře. Záruka použití kdykoliv během dne.

Cizrnu přes noc namočíme, ráno slijeme, zalijeme čistou vodou, přidáme vavřín a uvaříme do měkka. Přecedíme, dle chuti přidáme římský kmín a promícháme.

Pitu nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, promícháme, rozprostřeme na plech a při 200 stupních pečeme do křupava.

Studený jogurt smícháme se sezamovou pastou, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí.

Na talíř dáme hrst opečené pity, poházíme cizrnou, přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme na drobno pokrájenou petrželkou a opraženými oříšky a mandlemi. Nakonec poprášíme mletou paprikou a celé přelijeme rozpuštěným máslem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno