Ingredience: | |
vejce | 6 ks |
třtinový cuker s vanilkou | 60 g |
špaldová mouka T 630 | 200 g |
žitná mouka | 100 g |
cizrna Bonduelle | 1 balení |
voda | 200 ml |
kypřící prášek bio nebio s vinným kamenem | 2 lžičky |
olej | na vymazání plechu |
hrubá mouka | na vysypání plechu |
třešně (mražené) | dle potřeby |
Bublanina patří mezi naše oblíbené moučníky, tentokrát jsem se ji rozhodla připravit trochu jinak, než bývá mým zvykem, co dodat, prostě si ráda hraji a experimenty mě baví, obzvlášť když vyjdou.
Do vyšlehaných vajec s cukrem přidáme tyčovým mixérem rozmixovanou cizrnu, prosáté mouky a vodu, opět vyšleháme a před samotným pečením vmícháme kypřící prášek.
Na vysypaný plech nalijeme těsto, rovnoměrně rozetřeme a přidáme třešně, pečeme na 200°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.
Pro bezlepkovou dietu použijte rýžovou mouku polohrubou, případně namíchejte s pohankovou.
Třtinový cukr s vanilkou si připravuji doma. Stačí si uložit do dózy prázdné vanilkové lusky a zasypat je třtinovým cukrem.
Podrobné info: