Pažitka
Název:

Cizrnové bábovičky se šmakounem, karobem


Cizrnové bábovičky se šmakounem, karobem


Ingredience:
Ingredience:
cizrna Bonduelle150 g
banán1 ks
vejce3 ks
datlový sirup40 g
přírodní Šmakoun1/2 balení
karob2 lžíce
kypřící prášek bio-nebio2 lžičky
Postup přípravy:

Jelikož při bezmléčné dietě není povolen tvaroh, často jej nahrazuji právě Šmakounem a v těstě se chuti tvarohu velmi přiblíží. Šmakouna jsem si oblíbila a našemu malému také velmi chutná a opět jsme si moc pochutnali.

Cizrnu vyjmeme z plechovky, propláchneme a scedíme, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s pokrájeným Šmakounem a banánem. Celá vejce utřeme s datlovým sirupem, vmícháme směs cizrny, Šmakouna, banánu a kypřící prášek. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme karobem. Těsto střídavě vlijeme do silikonových báboviček a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí. Těsto je křehké je třeba jej nechat před vyklopením zchladnout, případně formičky vytřít tukem a vysypat karobem či kakaem.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno