Ingredience: | |
cizrnová mouka | 100 g |
vejce | 1 ks |
voda | 50 ml |
sůl | špetka |
Miluji jednoduchost. Jako třeba tyto halušky. Cizrnová mouka se používá s oblibou v indické kuchyni, proto ji s velkou pravděpodobností naleznete v obchodech s orientálními specialitami.
V Brně na adrese Celní 52 pod anglickým názvem Gram Flour za 75 Kč/kg.
Přichystáme si vroucí vodu a osolíme. Na těsto rozšleháme jedno vejce, přidáme vodu a osolíme. Prosátou mouku zamícháme, dostaneme lepkavé těsto na halušky. Pomocí cedníku na halušky propasírujeme těsto do vroucí vody. Během minuty všechny halušky vyplavou na povrch vody, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Cizrnová mouka nemá výraznou chuť, nemusíte se tedy obávat, halušky můžete kombinovat s jakoukoliv omáčkou. Moje nadčasové oblíbené jídlo je smetanový perkelt.
Pozn.: Cizrnová mouka není paleo ani SCD.
Podrobné info: