Pažitka
Název:

Cizrnové brownies


Cizrnové brownies


Ingredience:
Ingredience:
cizrna z konzervy215 g
menší banán1 ks
vejce1 ks
ghítela1 lžíce
čokoláda 60%50 g
javorový sirup3 lžíce
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
Postup přípravy:

Na ty už jsem měla spadeno hodně dlouho. A v tomhle pošmourném počasí rozhodně zvednou náladu, a to nejen zarytým čokoholikům. Přitom to zase až takový hřích není, je totiž úplně bez mouky.

Cizrnu slijeme a propláchneme. Spolu s vejcem a nakrájeným banánem, rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši. Přidáme lžíci ghítely a ještě promixujeme. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnce a vmícháme do směsi. Dosladíme javorovým sirupem a nakonec přidáme prášek do pečiva. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme, aby bylo vysoké asi 1 centimetr. Můžeme použít malý plech nebo jen polovinu velkého, těsto je husté, takže se nikam nerozteče. Já měla plochu cca 25x25 cm. Ve vyhřáté troubě pečeme na 180 stupňů asi 15 minut, ale zkontrolujeme radši dřív. Můžeme i kousek ukrojit. Brownies mají zůstat uvnitř vláčné, nesmíme je vysušit. Po vyndání necháme úplně vychladnout, přendáme na tác a opatrně sundáme pečící papír. Nakrájíme na dvanáct kousků. Já jsem podávala s domácím pribinákem a třešničkou. Je to dost křehký, ale vláčný a výborný dezert.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno