Pažitka
Název:

Cizrnové karbanátky

vegetariánský recept


Cizrnové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
cizrna ve slaném nálevu2 plechovky
celer1/8 ks
cibule1/2 ks
kapie1/4 ks
majoránka1 lžička
kurkuma1 lžička
sůl dle chuti
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Přiznám se, že cizrna nikdy nebyla moje oblíbená luštěnina. Ale postupem času a hlavně zkoušením nových receptů, jí začínám přicházet na chuť. Navíc když jsem se dočetla, že napomáhá udržet jemnou a pevnou pokožku - co víc si přát pro své stárnoucí tělo (smích).

Cizrnu si scedíme a rozmixujeme. Očištěnou mrkev, celer a kapii nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme také najemno. Smícháme s cizrnou, dochutíme majoránkou, kurkumou a solí. Tvoříme malé karbenátky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Papír jsem si předtím potřela olejem. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno