Pažitka
Název:

Cizrnové kari


Cizrnové kari


Ingredience:
brambory350 g
konzervovaná cizrna2 plechovky
olej2 lžíce
cibule2 ks
česnek3 stroužky
zázvor2,5 cm
mletý římský kmín1,5 lžičky
koriandr1,5 lžičky
madraské kari1,5 lžičky
chilli paprička dle chuti
smetana na šlehání0,5 dcl
sůl špetka
citrónová šťáva pár kapek
nať koriandru hrst
Ingredience:
Postup přípravy:

Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.

U tohohle jídla se mi mockrát stalo, že jsem zapomněla, jak moc je madraské kari ostré a jaksi jsem to s ním přehnala. Pak je potřeba zachraňovat větším množstvím smetany a ani to leckdy nepomůže. Takže opatrně ;-)

TIP: Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Leona Meindlová

    zavřít okno