Název:Cizrnové lívance pro děti od 1 roku
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
předvařená cizrna | cca 150 g |
zralý banán | 1 ks |
vejce | 1 ks |
špaldová mouka typ 630 | 2 lžíce |
mléko | 150 ml |
Postup přípravy:Znáte ta nedělní rána, kdy doma není ani kůrka chleba a vy přemýšlíte, co na snídani vymyslet místo něj? K tomu navíc velká chuť na něco sladkého, ideálně i zdravého, v lednici načatá cizrna a na stole nová pánev. To prostě přímo volalo o LÍVANCE! Původně měly být zcela bez mouky, ale znáte to, ne vždycky ty experimenty vychází. I tak je jí tam ale podstatně méně, než v lívancích klasických, tak je vyzkoušejte.
Cizrnu rozmixujte společně s vejcem, banánem a troškou mléka na hladkou kaši. Pak přidejte zbytek mléka a mouku a ještě jednou promixujte do těstíčka hladké konzistence. Smažte na nepřilnavé pánvi, ta moje to zvládne i zcela bez tuku.
Často se mě u různých mých lívanců a palačinek ptáte, jak a na čem je smažit, aniž byste u toho přišly o nervy. Zvolte určitě kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, před prvním použitím ji pomocí maškovačky promastěte tukem a pak již jen oplachujte. Před
smažením palačinek pánev dobře rozpalte, po nalití těsta snižte teplotu, aby se těsto dobře propeklo a nespálil se jen povrch. Konkrétně používám tuto
palačinkovou pánev od firmy Royalty Line a mohu ji jen doporučit.
Dětská specifika:
- lívance řadím do kategorie "od 1 roku" především kvůli obsahu cizrny, které je v nich poměrně hodně a znamená to tedy poměrně dost bílkovin, což by mohlo menším dětem zatěžovat ledviny
- do roka nevhodné je podle mého názoru i mléko
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno