Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | na potření |
brokolice bez košťálu | 192 g |
pórek | 75 g |
očištěná, vydlabaná cuketa | 150 g |
cizrna Bonduelle | 100 g |
Teff mouka Adveni | 50 g |
himalájská sůl | dle chuti |
česnek | 1 velký stroužek |
majoránka | dle chuti |
Placičky jsou nejen úžasnou variantou na svačinku, ale mohou být i lehkou večeří či předkrmem. V této kombinaci jsme si nakombinovali jak luštěniny, tak zeleninu navíc vše bez lepku. Naučila jsem se zahušťovat bezlepkovými moukami a teff mouka má nejen úžasnou chuť po upečení, ale zároveň má úžasné pekařské schopnosti. Teff lze používat u dětí již od 6 měsíců.
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pórek očistíme a pokrájíme, brokolici s pórkem uvaříme v páře.
Mezitím si očistíme a vydlabeme cuketu, kterou nastrouháme najemno, rozmixujeme si tyčovým mixérem cizrnu společně s uvařenou brokolicí a pórkem, vše spojíme v míse dohromady, přidáme prolisovaný stroužek česneku, sůl, majoránku a teff mouku, důkladně promícháme.
Z připravené směsi vytvarujeme pomocí rukou placičky, neděste se mokré konzistence, já si je přehazuji z ruky do ruky, vytvarované placičky klademe na plech s pečícím papírem, který jsme si potřeli rozpuštěným Ghíčkem, placičky jsem lehce pokapala Ghíčkem i na povrchu.
Připravené placičky vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C dozlatova, přibližně 30 minut.