Těsto na 4 tortilly: | |
hladká špaldová mouka | 150 g |
hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g |
horká voda | 140 ml |
České Ghíčko Bio | 50 g |
himalájská sůl | 1 lžička |
Cizrnovo-šmakounové kuličky: | |
přírodní šmakoun | 100 g |
cizrna Bonduelle | 4 lžíce |
hraška pikantní na obalování | dle potřeby |
barbecue koření bez glutamanu | 2 - 3 lžičky |
voda | dle potřeby |
olivový olej | dle potřeby |
Zeleninová náplň: | |
rajčata | dle potřeby |
jarní cibulka | dle potřeby |
ledový salát | dle potřeby |
červená paprika | dle ptřeby |
olivový olej | na zakápnutí zeleniny |
Tři ryze české výrobky na jednom talíři. Naprosto dokonalá chuť, šmakounových kuliček, kterou si zamilujete. Už delší dobu si pohrávám s myšlenou na bezmasé tortilly, nikdy bych nevěřila, že to bude taková dobrota, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Tortilly připravíme jednoduše, prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran, případně pokapejte pánev vodou, mnohem lepší, lépe se pak balí.
Cizrnovo-šmakounové kuličky připravíme jednoduše. Pokrájíme si šmakouna na menší kousky, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s cizrnou, přidáme koření, uplácáme dle libosti kuličky nebo válečky a obalíme je v těstíčku z pikantní hrašky, opečeme na pánvi na olivovém oleji. Můžeme připravit i v troubě, ale já bohužel neměla tolik času. Těstíčko připravíme jednoduše, postupovala jsem dle návodu na obale, smícháme pouze pikantní hrašku s vodou a zamícháme.
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, můžeme použít tatarku, bílý jogurt, co vás napadne a nebo jen tak a naplníme směsí zeleniny a cizrnovo-šmakounovými kuličkami.
Podrobné info: