Pažitka
Název:

Cizrnové tortilly se šmakounem, hraškou a Ghíčkem

bez BKM, vegetariánské


Cizrnové tortilly se šmakounem, hraškou a Ghíčkem


Ingredience:
Těsto na 4 tortilly:
hladká špaldová mouka150 g
hladká celozrnná špaldová mouka100 g
horká voda140 ml
České Ghíčko Bio50 g
himalájská sůl1 lžička
Cizrnovo-šmakounové kuličky:
přírodní šmakoun100 g
cizrna Bonduelle4 lžíce
hraška pikantní na obalování dle potřeby
barbecue koření bez glutamanu2 - 3 lžičky
voda dle potřeby
olivový olej dle potřeby
Zeleninová náplň:
rajčata dle potřeby
jarní cibulka dle potřeby
ledový salát dle potřeby
červená paprika dle ptřeby
olivový olej na zakápnutí zeleniny
Postup přípravy:

Tři ryze české výrobky na jednom talíři. Naprosto dokonalá chuť, šmakounových kuliček, kterou si zamilujete. Už delší dobu si pohrávám s myšlenou na bezmasé tortilly, nikdy bych nevěřila, že to bude taková dobrota, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.

Tortilly připravíme jednoduše, prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran, případně pokapejte pánev vodou, mnohem lepší, lépe se pak balí.

Cizrnovo-šmakounové kuličky připravíme jednoduše. Pokrájíme si šmakouna na menší kousky, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s cizrnou, přidáme koření, uplácáme dle libosti kuličky nebo válečky a obalíme je v těstíčku z pikantní hrašky, opečeme na pánvi na olivovém oleji. Můžeme připravit i v troubě, ale já bohužel neměla tolik času. Těstíčko připravíme jednoduše, postupovala jsem dle návodu na obale, smícháme pouze pikantní hrašku s vodou a zamícháme.

Teplou tortillu si potřeme dresinkem, můžeme použít tatarku, bílý jogurt, co vás napadne a nebo jen tak a naplníme směsí zeleniny a cizrnovo-šmakounovými kuličkami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno