Pažitka
Název:

Cizrnovo-batátová krémová polévka pro děti od 1 roku


Cizrnovo-batátová krémová polévka pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
uvařená cizrna400 g
batáty100 g
středně velklá cibule1 ks
voda nebo vývar400 ml
kešu ořechy2 hrsti
čerstvá majoránka snítka
sušená majoránka1/2 lžičky
sůl dle chuti
mléko nebo metana na zjemnění
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Krémová polévka, kterou můžete bez problémů nabídnout i místo plnohodnotného hlavního jídla. Hodí se doplnit ji kouskem pečiva či jiné obilniny.

V hrnci rozpalte menší množství oleje a do zlatova na něm osmahněte na hrubo nakrájenou cibuli. Přidejte také batát nakrájený na malé kostičky o velikosti hrany zhruba půl centimetru. Až bude mít směs zlatavou barvu, přidejte uvařenou cizrnu, vývar a snítku majoránky. Cizrnu můžete použít buď sušenou, kterou jste půl dne předem namočili a poté uvařili do měkka, a nebo je k dostání i již uvařená cizrna v plechovce. Pár minut povařte, dokud batáty nezměknou, poté odstavte, bylinku vyjměte a vše ostatní rozmixujte na hladký krém. Závěrem jej ještě zjemněte smetanou či mlékem a dochuťte majoránkou a solí. 

Podávejte s nasucho praženými kešu ořechy (od 2 - 3 let) a zakápněte panenským olejem. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno