Pažitka
Název:

Cizrnovo cuketové muffiny s tuřínovo celerovým salátkem

vegetariánský recept


Cizrnovo cuketové muffiny s tuřínovo celerovým salátkem


Ingredience:
Ingredience:
cuketa1 ks
cizrna (ve sklenici, vařená)350 g
malá cibule1 ks
nasekaný kopr2 lžíce
grahamový toustový chleb3 - 4 plátky
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
tuřín1/4 ks
celer1/4 ks
jblko1 ks
máslo oříšek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem pořádně nevěděla, co udělat k obědu. Tak jsem prošla zásoby a zkusila, co z toho nakonec vznikne a výsledek byl uspokojivý. Cizrnu používám při vaření ráda a tak mám doma vždy skleničku v zásobě. V kombinaci s cuketou jsem neudělala chybu. A protože naše malá má ráda jídlo do ručičky, rozhodla jsem se pro slanou variantu muffinů. Jako přílohu jsem zvolila lehký salátek.

Cuketu si nastrouháme na hrubém struhadle. Cizrnu si rozmixujeme tyčovým mixérem, nikoliv až do jemné kaše, měly by zůstat větší kousky. V míse smícháme nastrouhanou cuketu, umixovanou cizrnu, najemno nasekanou cibuli, nasekaný kopr, rozmixovaný toustový chleba a vejce. Směs osolíme, opepříme.

Směsí pak naplníme formy na muffiny a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 45 minut. Muffiny podáváme se salátem z tuřínu a celeru.

Salát si připravíme tak že si tuřín i celer nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu si rozehřejeme oříšek másla a na něm nastrouhaný tuřín i celerem prohřejeme a mírně podusíme, tak aby zelenina změkla, ale byla ještě na skus. Zeleninu osolíme. Mezitím si nakrájíme jablko na kostičky. Jakmile je zelenina měkká promícháme s nakrájeným jablkem a podáváme jako přílohu.

Podrobné info:
Počet porcí11 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno