Ingredience: | |
hokaido dýně, oloupaná, vydlabaná, nastrouhaná najmeno | 243 g |
banány, mražené | 2 ks |
kakaový prášek - Troubelice | 2 lžíce |
mletá skořice | 1 lžička |
datlový sirup | 1 a 1/2 lžíce |
cizrna Bonduelle v plechu | 200 g |
České Ghíčko Bio | 1 lžíce |
mleté vlašské ořechy | 70 g |
Zdobení: | |
plátky mandlí | dle chuti |
strouhaná čokoláda - Vivani hot chocolate vegan | dle chuti |
Výborné bábovičky, rozhodně ne suché, kdo ještě nevyzkoušel cizrnu, dělá velkou chybu. Jak to tak pozoruji, vypadá to, že se labužníci u stolu o poslední kousky poperou.
Hokaido dýni oloupeme, nastrouháme najemno, banány oloupeme, pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme k nim propláchnutou a vykapanou cizrnu a opět rozmixujeme dohladka. K nastrouhané dýni přidáme rozmixovanou směs banánu a cizrny, přidáme namleté vlašské ořechy, kakaový prášek, skořici, datlový sirup, ghí.
Vše ještě společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do báboviček si nasypeme plátky mandlí, nastrouhanou čokoládu a naplníme formičky připraveným těstem.
Připravené bábovičky vložíme do předem rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme.
Použila jsem silikonové formičky 7cm x 3cm, bábovičky z nich šly krásně ven. Nevyklápějte teplé bábovičky, mohlo by dojít k rozpadnutí, jsou křehké. Pokud budete dělat do větší formy a hlavně plechové, doporučuji přidat vyšlehaná vejce, případně hrašku vanilka, která nahradí v poměru 20g - 1 vejce. Případně trošku mouky, ale není třeba, až tak křehké nejsou. Tento recept je hlavně pro alergiky na vejce a lepek, ale zaručuji, že si na nich pochutná každý. Pokud použijete velkou formu, rozhodně silikonovou.
Těsto můžete použít do jakékoliv silikonové formy.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ