Pažitka
Název:

Cizrnovo-dýňové bábovičky s banánem, kakaem, vlašsými ořechy, skořicí, strouhanou čokládou, mandlemi a Ghíčkem

bez BKM, vajec, mouky


Cizrnovo-dýňové bábovičky s banánem, kakaem, vlašsými ořechy, skořicí, strouhanou čokládou, mandlemi a Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
hokaido dýně, oloupaná, vydlabaná, nastrouhaná najmeno243 g
banány, mražené2 ks
kakaový prášek - Troubelice2 lžíce
mletá skořice1 lžička
datlový sirup1 a 1/2 lžíce
cizrna Bonduelle v plechu200 g
České Ghíčko Bio1 lžíce
mleté vlašské ořechy70 g
Zdobení:
plátky mandlí dle chuti
strouhaná čokoláda - Vivani hot chocolate vegan dle chuti
Postup přípravy:

Výborné bábovičky, rozhodně ne suché, kdo ještě nevyzkoušel cizrnu, dělá velkou chybu. Jak to tak pozoruji, vypadá to, že se labužníci u stolu o poslední kousky poperou.

Hokaido dýni oloupeme, nastrouháme najemno, banány oloupeme, pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme k nim propláchnutou a vykapanou cizrnu a opět rozmixujeme dohladka. K nastrouhané dýni přidáme rozmixovanou směs banánu a cizrny, přidáme namleté vlašské ořechy, kakaový prášek, skořici, datlový sirup, ghí.
Vše ještě společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do báboviček si nasypeme plátky mandlí, nastrouhanou čokoládu a naplníme formičky připraveným těstem.
Připravené bábovičky vložíme do předem rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme.

Použila jsem silikonové formičky 7cm x 3cm, bábovičky z nich šly krásně ven. Nevyklápějte teplé bábovičky, mohlo by dojít k rozpadnutí, jsou křehké. Pokud budete dělat do větší formy a hlavně plechové, doporučuji přidat vyšlehaná vejce, případně hrašku vanilka, která nahradí v poměru 20g - 1 vejce. Případně trošku mouky, ale není třeba, až tak křehké nejsou. Tento recept je hlavně pro alergiky na vejce a lepek, ale zaručuji, že si na nich pochutná každý. Pokud použijete velkou formu, rozhodně silikonovou.

Těsto můžete použít do jakékoliv silikonové formy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno