Ingredience: | |
bílý jogurt | 6 lžic |
vinný ocet s estragonem | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | 1 lžička |
cizrna (v nálevu - Alnatura) | 200 g |
tuňák v olivovém oleji | 200 g |
jarní cibulka | 1 ks |
rukola | 3 hrsti |
rajčatová tortilla | 2 - 3 ks |
cherry rajčátka | 3 - 4 ks |
Saláty jsou takové rychlé vaření. Ne, že by jim to ubíralo na výsledné chuti. I u přípravy salátů je dle mého třeba mít kvalitní a dobré suroviny a skloubit všechny chutě dohromady. Dnes jsem měl chuť na něco trochu jiného. Kombinace cizrny tuňáka a rukoly byla velmi dobrá volba. Jako přílohu si můžete zvolit jakékoliv vámi oblíbené pečivo, já jsem si vybrala rajčatovou tortillu.
Nejprve si nachystáme dresing. V misce smícháme bílý jogurt, vinný ocet a lžičku olivového oleje, osolíme a opepříme a pořádně prošleháme. Dáme na chvíli do lednice. Mezitím si scedíme cizrnu a necháme okapat tuňáka. Pak už je do velké mísy natrháme rukolu, přidáme tuňáka, cizrnu, osolíme a opepříme a promícháme. Cherry rajčátka si rozkrojíme na polovinu a na závěr s nimi ozdobíme salát. Dresing můžeme dát přímo na salát nebo jej dát vedle a pak do něj namáčet třeba rajčatové tortilly.
Podrobné info: