Ingredience: | |
suchá cizrna | 1 hrnek |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
nasekaná petrželka | 2 lžíce |
koriandrová semínka | 1 lžička |
římský kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
sušené meruňky | hrt |
cibule | 2 ks |
javorový sirup | 2 lžíce |
balzamikový ocet | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
chilli vločky | dle chuti |
burgerové bulky | 4 ks |
polníček | 4 hrsti |
majonéza | 4 lžíe |
Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?
Přes noc namočíme cizrnu a uvaříme doměkka. Do mixéru vložíme uvařenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek a petržel, vše společně rozmixujeme. Cizrnovou hmotu ochutíme solí, pepřem a umletým koriandrem a římským kmínem. Z hmoty vytvarujeme placky (můžeme tvarovat i kuličky a podávat je s bramborovou kaší) a opatrně je osmažíme do zlata.
Na reliš pomalu restujeme nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Přidáme nakrájené meruňky, javorový sirup, ocet, podle chuti sůl, pepř a chilli vločky.
Na opečenou spodní půlku bulky potřeme lžící majonézy, na ní dáme reliš, falafel a hrst polníčku. Přiklopíme horní půlkou.