Ingredience: | |
cizrna | 1 plechovka |
menší cibule | 1 ks |
česnek | cca 2 stroužky |
cizrnová mouka | 50 g |
vejce | 1 ks |
nasekaný čerstvý koriandr | hrst |
mletý římský kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Salát tabouleh: | |
kuskus | 50 g |
rajčata | 3 ks |
menší cibule | 1 ks |
nasekaná petrželka kudrnka | hrst |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olivy | dle chuti |
Miluju cizrnu. Miluju římský kmín. A miluju tu vůni dálek, exotiky a krásných časů, která na mě vždycky dýchne, když si toto jídlo dopřeju doma. Poprvé jsem ho totiž ochutnala na dovolené v Egyptě a moc ráda si ji připomínám.
Cibuli nakrájejte na drobno, stejně tak rozmixujte i plechovkou cizrnu (nebo adekvátní množství klasicky uvařené), přidejte celé vejce, mouku, nasekaný koriandr, utřený česnek, římský kmín a dle chuti dosolte, můžete i trošku opepřit. Z této hmoty se zpravidla tvarují kuličky, které se smaží v pánvi s větším množstvím oleje. Já v rámci zdravějšího životního stylu peču v troubě, proto jsem také zvolila tvar placiček, které se takto lépe připravují. Pokud nemusíte tuky tolik hlídat nebo máte už odrostlejší děti, doporučuji variantu smažení, ale i v troubě jsou placičky neméně dobré. Pečte na 180°C přibližně půl hodiny.
Salát tabouleh: