Díky množství cizrny je toto jídlo bohaté na bílkoviny, takže maso vám chybět nebude. Díky svému tvaru a oříškové chuti bude chutnat i dětem.
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova. Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne - jelikož nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký.
Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Poté ještě dosolte, případně přidejte i jiné koření dle chuti a krátce provařte. Podávejte s chlebem či jen tak, samotné.