Ingredience: | |
vařená cizrna | 12 lžic |
lněná a sezamová semínka | 2 lžíce |
olivový olej | 3 lžíce |
voda z cizrny | 2 - 3 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
mořská sůl | necelá lžička |
drcený římský kmín | dle chuti |
pepř | dle chuti |
červená sladká paprika | necelá lžička |
Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.
1. Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40minut vaříme na mírném stupni.
2. Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka.Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej.
3. Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn.
4. Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín.
5. Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.