Pažitka
Název:

Cizrnový koláč s borůvkami

vhodné pro ABKM, bezlepkové a vegetariány


Cizrnový koláč s borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
třtinový cukr s vanilkou3 lžíce
Alsan60 g
České Ghíčko Bio2 lžíce
cizrna Bonduelle125 g
pohanková mouka90 g
rýžová polohrubá mouka40 g
kypřící prášek bio-nebio2 lžičky
voda dle konzistence100 - 150 ml
borůvky3 - 4 hrsti
Drobenka:
namletý třtinový cukr dle potřeby
Alsan bio dle potřeby
pohanková mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Tak tento koláč je nejen rychlý, ale neskutečně dobrý, měli jsme velmi náročný týden a já chtěla syna odměnit nějakou mlsnotou. Když už připravuji nějakou dobrotu, přemýšlím nad tím jak ji výživově obohatit a myslím, že se mi to docela povedlo. Má to jediný háček, koláče zbylo sotva k snídani takže zítra peču znovu a tentokrát tam nezapomenu přidat Šmakouna, kterého jsem v tom fofru přehlédla.

Cizrnu vyšleháme tyčovým mixérem. Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem, Alsanem a Ghíčkem, během šlehání přidáme rozmixovanou cizrnu. Přisypeme pohankovou a rýžovou mouku společně s kypřícím práškem a už jen ručně vyšleháme metlou. V případě potřeby přidáme vodu, já ji přidala tolik, aby těsto nebylo tuhé.

Připravené těsto nalijeme do předem vymazané formy a navrch přidáme borůvky, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C asi po 10 minutách přidáme drobenku, kterou jsem připravila z pohankové mouky, Alsanu a rozemletého třtinového cukru, pečeme dalších 10 minut, vyzkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno