Název:Cizrnový koláček s malinovou omáčkou
Ingredience:
Ingredience: |
cizrna | 1 plechovka |
vejce | 4 ks |
kakao | 4 lžíce |
mandle | 1 hrnek |
sojové mléko | 1/2 hrnku |
kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 lžičky |
jedlá soda | 1 lžička |
sůl | špetka |
med | 3 lžíce |
přírodní vanilkový extrakt | 1 lžička |
kokosový olej | na vymazání formy |
maliny na omáčku | dle potřeby |
třtinový cukr do omáčky | 1 lžička |
Postup přípravy:I z cizrny se dá upéct výborný dezert. Nevěříte? Tak zkuste tenhle extra kakaový cizrnový koláček. Je zcela bez mouky, takže se hodí i pro celiaky. Obsahuje mleté mandle a ve spojení s domácí malinovou omáčkou je to opravdová lahůdka.
Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec máčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno