Pažitka
Název:

Cizrnový koláček s malinovou omáčkou


Cizrnový koláček s malinovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
vejce4 ks
kakao4 lžíce
mandle1 hrnek
sojové mléko1/2 hrnku
kypřící prášek bez fosfátů1/2 lžičky
jedlá soda1 lžička
sůl špetka
med3 lžíce
přírodní vanilkový extrakt1 lžička
kokosový olej na vymazání formy
maliny na omáčku dle potřeby
třtinový cukr do omáčky1 lžička
Postup přípravy:

I z cizrny se dá upéct výborný dezert. Nevěříte? Tak zkuste tenhle extra kakaový cizrnový koláček. Je zcela bez mouky, takže se hodí i pro celiaky. Obsahuje mleté mandle a ve spojení s domácí malinovou omáčkou je to opravdová lahůdka.

Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec máčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku. 
 
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno