Pažitka
Název:

Cizrnový pohár s banánem, karobem a vanilkou


Cizrnový pohár s banánem, karobem a vanilkou


Ingredience:
Ingredience:
cizrna Country Life150 g
karob4 lžíce
sušené datle4 ks
vanilkový lusk - zrníčka1 ks
voda dle potřeby
banán4 ks
řasa wakame velikost poštovní známky
mandlové mléko Provamel250 ml
jahody na ozdobení
Baileys Créme Caramel dle chuti
Tahini-světlé dle chuti
Postup přípravy:

Na tento dezert jsem se třásla a přemýšlela jsem o něm několik dní. Měli jsme osmi hodinovou odstávku od elektřiny, takže jsem měla dost času popřemýšlet jak jej připravit, a už jsem hořela nedočkavostí, jak bude chutnat. Cizrna ve spíži už nějaký čas ležela, manžel dovezl čerstvé krásně žluté banány a čerstvé jahůdky ty nemohly jako ozdoba chybět. Já jsem zvyklá na rychlo dezerty. Tento zabere trošku více času, ale výsledek stojí za to. Tento dezert si zamilujete obzvlášť po vylepšení BAILEYS CRÉME CARAMEL.

Dětská verze:
Cizrnu propláchneme, namočíme do sklenice s vodou na 8-12 hodin. Cizrnu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme 1-1,5 hodiny společně s pokrájenými datlemi, zrníčky z vanilkového lusku, řasou wakame, podle potřeby doléváme vodu.
Pokud zůstane v hrnci hodně vody, tak ji odlijeme. Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s mandlovým mlékem. Mandlové mléko přiléváme postupně dle konzistence, já dala 250ml. Pak přidáme karob, banány a rozmixujeme do hladka.

Naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami.

Do dospělé verze jsem si navíc přidala BAILEYS CRÉME CARAMEL dle chuti a Tahini.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno