Pažitka
Název:

Cizrnový salát s pečenou zeleninou

veganský recept


Cizrnový salát s pečenou zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
cizrnacca 250 g
červená cibule2 ks
střední mrkev3 ks
cherry rajčátka10 ks
špenátové listy hrst
žampiony dle chuti
olivový olej dle potřeby
sušený česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bylinky dle chuti
klíčky dle chuti
Postup přípravy:

O cizrně už jsem tady jednou básnila, takže si to odpustím. Ráda se ale podělím o další možnost, jak j v kuchyni snadno využít. Představuji vám chutnou a výživnou večeři téměř bez práce.

Den předem si namočíme cizrnu. Máme-li ji namočenou 24 hodin, nemusíme ji ani vařit, pouze dopečeme se zeleninou. Krátce namočenou cizrnu vaříme do měkka. Popř. můžete použít konzervovanou. Na menší kousky nakrájíme mrkev a žampiony. Přidáme cibuli na klínky, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a vysypeme na pekáč. Pečeme cca 20 minut na 160 - 180 stupňů a poté přidáme cherry rajčátka rozkrojené napůl a špenát. Přihodíme také cizrnu. Ochutíme a promícháme. Vše poté pečeme do podoby, která se nám bude líbit. 

Chtěla jsem přidat klíčky, místo toho jsem měla zatím pouze namočené mungo fazolky, které taky posloužily.

Podávala jsem s křehkým švédským chlebíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno