Pažitka
Název:

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni


Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido300 g
červená paprika1 ks
římský kmín1/2 lžičky
mletá paprika špetka
sušených rajčat1 - 2 poloviny
cizrna nebo 60g konzervované30 g
olivový olej trochu
česnek1/2 stroužku
sýr Feta50 g
zelená část jarní cibulky1 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Salátek pro zahřátí, ve kterém vyniká oříšková chuť cizrny..

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku. Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.

Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vynadáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.

Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkly. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky. V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.

Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno