Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 300 g |
červená paprika | 1 ks |
římský kmín | 1/2 lžičky |
mletá paprika | špetka |
sušených rajčat | 1 - 2 poloviny |
cizrna nebo 60g konzervované | 30 g |
olivový olej | trochu |
česnek | 1/2 stroužku |
sýr Feta | 50 g |
zelená část jarní cibulky | 1 ks |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Salátek pro zahřátí, ve kterém vyniká oříšková chuť cizrny..
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku. Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.
Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vynadáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.
Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkly. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky. V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.
Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.
Podrobné info: