Pažitka
Název:

Čočka na kari s rýží

vegetariánský recept


Čočka na kari s rýží


Ingredience:
Ingredience:
hnědá nebo zelená čočka2 šálky
voda5 šálků
velká cibule1 ks
domácí kari pasta dle potřeby
tamari dle chuti
sůl dle chuti
sojovka dle chuti
chilli dle chuti
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Chcete dneska oběd bez práce a provonět jím celý byt? Pojďte do velmi nenáročné čočky na kari!

Postup je nejvíc jednoduchý. Prostě všechny zmíněné suroviny smícháme ve větším kastrolu a přivedeme k varu. Poté vaříme pozvolna pod pokličkou 45 min - hodinku do změknutí. Občas omrknem a zamícháme; někdy je nutné přilít trošku vody. Čočka by měla jít v ústech jazykem rozmáčknout o patro a zůstat šťavnatá. Podáváme s rýží a je báječná s čerstvými rajčaty.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno