Ingredience: | |
neloupaná čočka | 1 sáček |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | dle chuti |
celý pepř | dle chuti |
libeček | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
slanina | 150 g |
větší cibule | 1 ks |
Zálivka: | |
pikantní hořčice | 1 lžíce |
olej | dle potřeby |
ocet | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
kapary | dle chuti |
sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina | dle chuti |
Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.
Čočku propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření. V hlubší nádobě prošleháme olej, ocet, hořčici se solí a pepřem do hustší konzistence a vmícháme k uvařené čočce. Do čočky přidáme pár kaparů a krátce ještě provaříme.
Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme restovat i slaninu do křupava. Opečeme klobásu na "ježečka" a druhý den podáváme třeba s vejcem.
Podrobné info: